Practica og milonga forklaret

Practica:

En tango practica er et sted man kommer alene eller sammen med sin dansepartner for at øve sig i at danse tango. Altså en øvesituation, hvor man snakker med og hjælper hinanden. Det er uhøjtideligt, lærerigt og hyggeligt.

En practica kan også være guided. Er det en guided practica vil der være en underviser tilstede, som vil gå rundt til danserne og give et råd med på vejen. 

Milonga:

På argentinsk hedder et tangobal en "milonga" eller en "salon".

En milonga er et dansearrangement, hvor man mødes og danser sammen. Det er tangoverdenens svar på en fest aften og det vil derfor være almindeligt at dresse sig lidt op. Det er dog selvfølgelig op til den enkelte.

Den store forskel på practica og milonga er, at på en milonga øver man ikke. Man danser. Formålet er ikke at lære nyt eller afpudse, men at få så mange gode danse som muligt. Man retter og underviser altså ikke til en milonga, men gør derimod sit bedste for, at ens dansepartner får den bedste oplevelse som muligt.

Musikken er opdelt i tandas, 3-4 danse. Man danser hele tandaen med den valgte partner. Ønsker man ikke at danse en hel tanda, må man vente med at byde op til fx. anden dans i tandaen. Efter tandaen spilles en cortina, kort udsnit af ikke-tango musik, hvor gulvet ryddes. Så starter en ny tanda, hvor nye par kan komme på dansegulvet.